image
 |  5 8 Серпня 2018 | 13:43

Волинську шахту пообіцяли не закривати

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик пообіцяв внести зміни до горезвісного наказу №550, у якому серед підприємств, що йдуть на закриття, і шахта №9 «Нововолинська».
Про це пише Нововолинськ.com.
У понеділок, 6 серпня, на особисту зустріч із профільним міністром вдалося потрапити представникам профспілок. Про це нашим журналістам повідомив голова профспілкової організації НПГУ шахти №9 Василь Гура.
У понеділок ініціативна група побувала у кабінеті Насалика, аби переконати міністра, що вугільне підприємство має право на життя і цілком перспективне. Адже упродовж року гірники заробляють собі на зарплату і обходяться без копійки державної підтримки.
Нині шахта на етапі виходу із «Волиньвугілля» і повинна стати не його відокремленим підрозділом, а окремим ДП. Єдине, що лякає працівників, – чинний на сьогодні наказ №550, у якому чорним по білому йдеться про закриття копальні. Домагатися відміни документу і їздили до столиці шахтарі.
Ігор Насалик пообіцяв до п’ятниці наказ скоригувати. Щоправда, таку обіцянку дає не вперше, тож гірники очікують якихось дій, проте не надто вірять у зміни.
До слова, потрапити на прийом до очільника міністерства видалося не так вже й легко. У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України травмували голову Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
Михайло Волинець розповів, що разом з шахтарями та головою «первинки» НПГУ шахти №9 «Нововолинська» Василем Гурою, згідно з попередньою домовленістю з народним депутатом Михайлом Бондарем, мав зустрітися з міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом. З-поміж іншого планували порушити питання щодо негативного впливу на діяльність шахт «смотрящего» Андрія Венгрина у місті Нововолинську.
Проте, на переконання Волинця, за вказівкою міністра до будівлі його не пропустили. При цьому, розповідає Волинець, охоронець застосував фізичну силу, притиснув до дверей і завдав травму грудини (зламав хрящ). Згодом судово-медична експертиза підтвердила факт травми.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покинутий напризволяще: на Волині мати залишила сина посеред міста

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити