image
 |  0 6 Вересня 2018 | 14:14

Волиняни нарікають на дії прикордонників

Постійна комісія Волинської облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій підтримала звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішніх справ України щодо лібералізації режиму в’їзду і перебування громадян України у місцевості, яка знаходиться між державним кордоном і лінією прикордонних інженерних споруджень.
Про це інформує власкор «ВолиньUA».
Останнім часом до Волинської обласної ради надходять численні звернення від мешканців Волині щодо необхідності лібералізації режиму в’їзду і перебування громадян України у місцевості, яка знаходиться між державним кордоном і лінією прикордонних інженерних споруджень.
Жителі прикордонних сіл Любомльського району Волинської області не можуть знайти порозуміння з Прикордонною службою щодо надання можливості вільного доступу до сільськогосподарських земель, пасовищ, місць риболовлі у прикордонній смузі. Люди не розуміють, чому прикордонники не дозволяють селянам вільно пересуватись по землі, де вони народились і виросли, де ростуть їхні діти, не дають змоги вільно вести особисте селянське господарство на землях, що належать їм по праву на основі державних актів на право власності, рибалити та випасати худобу.
З метою зняття соціальної напруги депутати Волинської обласної ради просять розглянути питання про внесення змін до Порядку в’їзду і перебування в місцевості, яка знаходиться між державним кордоном і лінією прикордонних інженерних споруджень, громадян України та інших осіб. Передбачається, що це суттєво спростить доступ для мешканців області до прикордонної території та можливість користуватися природними ресурсами.
Голова постійної комісії облради з питань міжнародного співробітництва Валерій Курстак зазначив, що його дивує режим, який діє на кордоні з Польщею.
«На Сході немає такого ставлення як у нас на кордні з ЄС. Чому люди не мають права доступу до своїх земель, до річки Західний Буг?», - поскаржився депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині чоловік незаконно постачав в Україну «бляхи» та нелегалів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити