image
 |  67 2 Жовтня 2024 | 10:32

Волиняни за січень-серпень 2024 року сплатили понад півмільярда гривень військового збору

За підсумками січня-серпня 2024 року з легальних доходів волинян сплачено 511,2 мільйона гривень військового збору. Сума перерахованого до держбюджету військового збору в області на 47,1 мільйона, або на 10,1 відсотка перевищує аналогічні показники торік.

Про це пише сектор інформаційної взаємодії головного управління ДПС у Волинській області, - інформує ВолиньUA.

Основне джерело надходжень військового збору – відрахування із легально виплаченої заробітної плати. Тому кожен працівник, який має офіційне робоче місце, долучається до фінансування української армії, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Дбати про фінансування армії повинен кожен відповідальний громадянин держави. Тож якщо ви працюєте легально – щомісяця робите вагомий внесок в обороноздатність країни. Роботодавці, які використовують лише задекларовану працю, теж підтримують країну чесною сплатою податків і водночас піклуються про соціальний захист своїх працівників», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що існуючі неофіційні робочі місця – це втрати бюджету та позбавлення найманих осіб соціального захисту від держави у разі настання страхового випадку. Фахівці ДПС в межах компетенції вживають комплекс заходів, передусім роз’яснювального характеру з тим, щоб не допустити бюджетних втрат і порушення прав громадян на гідну оплату працю та соціальні виплати.

У ДПС нагадують, що порядок оформлення трудових відносин із найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців. Він включає три основні кроки:

  • укладення трудового договору;
  • оформлення наказу про прийняття на роботу;
  • повідомлення Державної податкової служби.

Зразкова податкова дисципліна та чесна сплата податків – це надзвичайно важливі передумови для перемоги над загарбником, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та висловлюють щиру вдячність платникам податків, які дбають про фінансове забезпечення держави під час боротьби з ворогом.

Читайте також: КП «Володимиртепло» завершило підготовку до опалювального сезону

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити