image
 |  2 13 Серпня 2023 | 10:23

Волинянка вдруге встановила рекорд Європи

Важкоатлетка Катерина Малащук із Видерти на Чемпіонаті Європи серед юніорів до 20 років та молоді до 23 років, що відбувається в Румунії, перевершила своє попереднє досягнення.

Про це пише Полісся.

Те, як камінь-каширські важкоатлетки підкорюють п’єдестали на всеукраїнських та європейських змаганнях, викликає захоплення. Відчувається гордість за наших землячок та їх тренерів Валентина і Богдана Андрусів, котрі докладають до цього чималих зусиль. Особливо приємно, коли поряд з перемогами наші спортсменки встановлюють ще й рекорди. Катерина Малащук із села Видерта нинішнього літа це зробила вже двічі.

Про її переможний ривок штанги вагою 66 кілограмів та найкращий результат двоборства (142 кг) на Чемпіонаті Європи серед юнаків та дівчат до 15 та до 17 років, що проходив у Молдові, ми нещодавно розповідали читачам «Полісся». Тепер, змагаючись із дещо старшими важкоатлетками, ця тендітна 15-річна дівчинка вкотре продемонструвала свою неабияку міць. На Чемпіонаті Європи серед юніорів до 20 років та молоді до 23 років, що відбувається в Румунії, Катерина Малащук знову встановила рекорд Європи у своїй ваговій категорії до 45 кілограмів.

Спортсменка зробила ривок штанги вагою 67 кг. І хоч це був лише 4-ий результат на змаганнях, все ж він став рекордним на теренах Європи серед дівчат до 15 років. Покращила Катя і свій поштовх до 78 кілограмів. У результаті сума двоборства 145 кг (5 місце) також стала новим рекордом Європи серед дівчат до 15 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог назвала продукти, які не слід їсти на голодний шлунок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити