image
 |  0 12 Червня 2021 | 12:57

Волинянку хочуть позбавити батьківських прав: чому і за що?

В Іваничах відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

 Провела засідання комісії 8 червня заступниця селищного голови з гуманітарних питань Оксана Рубан, йдеться на сайті Іваничівської селищної ради.

На порядку денному розглядали два питання:

 - про надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав матері стосовно двох малолітніх;

 - про затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Організаційне забезпечення роботи комісії та підготовку документів здійснено службою у справах дітей селищної ради.

Відповідно до частин 4,5 статті 19 Сімейного кодексу України «при розгляді судом спорів щодо … позбавлення … батьківських прав, обов’язковою є участь органу опіки та піклування. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв'язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Волині мешканці нарікають на коней, які «перемісили» поле картоплі (ФОТО)

Ретельно вивчивши матеріали по першому питанню порядку денного, члени комісії взяли до уваги той факт, що гр. П. свідомо протягом останніх дев’яти років ухиляється від виконання батьківських обов’язків: зловживає алкогольними напоями, не створює належних умов для проживання малолітніх дітей, не займається їх лікуванням. Членами комісії одноголосно прийнято рішення про надання висновку щодо доцільності позбавлення батьківських прав матері стосовно малолітніх дітей.

За результатами розгляду даного питання, комісією доручено службі у справах дітей селищної ради підготувати відповідний проєкт рішення на засідання виконавчого комітету селищної ради та проєкт висновку.

Окрім того, комісією було розглянуто та затверджено два індивідуальні плани соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити