image
 |  112 7 Жовтня 2024 | 21:02

Володимирські травматологи оперують складні вогнепальні переломи

Вогнепальний багатоуламковий перелом стегна – це дуже серйозна травма, яка потребує негайного та висококваліфікованого медичного втручання. Такий перелом зазвичай супроводжується значними пошкодженнями м'язів, судин та нервів, що ускладнює процес лікування.

Про це повідомили у ТМО, пише ВолиньUA.

Лікарі-травматологи проводять втручання такого виду на базі Володимирського ТМО. Для детальної візуалізації лікарі використовують сучасне обладнання С-дуга, що забезпечує отримання рентгенівських зображень високої якості.

Операція при такому переломі необхідна з кількох причин:

✅ Для стабілізації уламків кістки: Осколки кістки, які утворюються в результаті поранення, потребують фіксації для забезпечення правильного зрощення.

✅ Для відновлення кровообігу: Пошкоджені судини необхідно відновити для забезпечення нормального кровопостачання тканин.

✅ З метою усунення некротичних тканин: Пошкоджені м’язи та інші тканини можуть загинути. Їх необхідно видалити, щоб запобігти інфекції.

✅ Для відновлення функції кінцівки: Мета операції – не тільки зберегти життя, але й відновити функцію ноги, наскільки це можливо. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, яку зарплату отримують вихователі у Луцькій громаді

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити