image
 |  54 19 Червня 2024 | 16:41

Вовна: характеристики й особливості використання

Вовняні тканини застосовуються людством протягом тисячоліть. Натуральна вовна має природні теплоізоляційні властивості та добре пропускає повітря, а матеріали із синтетичними домішками відрізняються міцністю та еластичністю.

Основні характеристики вовняної тканини

Найбільший попит мають напіввовняні тканини — до їх складу входить поліестер. Серед головних особливостей таких матеріалів:

  • зносостійкість — одяг зберігає первинний вигляд навіть після багаторазового прання;
  • легкість у догляді — на відміну від натуральної вовни, таку тканину простіше очищувати від забруднень, вона менше зминається;
  • еластичність — матеріал чудово тримає форму й не обмежує рухів;
  • стійкість до деформації — синтетичні домішки не дають виробам розтягуватися;
  • доступність — ціна напіввовняних матеріалів зазвичай значно нижча, ніж натуральних аналогів.

В асортименті tkani-atlas.com.ua є м’які та приємні на дотик ворсові тканини, а також вовна зі стильними принтами — у клітинку, «гусяча лапка», меланж та багато інших. Завжди актуальними залишаються однотонні матеріали: палітра включає класичні відтінки чорного, сірого, бежевого та коричневого, а також яскраві рожеві, сині, червоні кольори.

Секрети роботи з вовняною тканиною

Створення одягу з вовни вимагає від майстрів професіоналізму та спеціальних знань. Варто враховувати, що це доволі товста тканина, тому потрібно правильно налаштувати машинку та використовувати якісні нитки.

Перед початком роботи вовну радять випрати або добре пропарити — це дозволить уникнути її усадки після пошиття. Під час розкроювання варто враховувати напрямок ворсу.

Для обробки країв зазвичай використовують зигзагоподібні стібки або оверлок. Цей крок не дає тканині «осипатись».

Щоб шви були більш чіткими, вовну потрібно періодично прасувати або вирівнювати за допомогою преса. Зазвичай для цього застосовують праску на низькій або середній температурі. Прасувати матеріал необхідно через шар бавовняної тканини, щоб не пошкодити структуру. Придбати якісну тканину ви можете онлайн в інтернет-магазині Атлас.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити