image
 |  4 23 Вересня 2021 | 19:26

Вперше на Волині стартували загальнообласні навчання з тероборони (ФОТО)

23 вересня у селі Овадне Володимир-Волинського району відбулись урочистості з нагоди старту навчань батальйону територіальної оборони.

Про це інформує сайт Володимир-Волинської міськради.

Серед 350 представників усіх громад району, які приступили сьогодні до навчань, майже півтори сотні склали присягу на вірність Батьківщині.

У Волинській області такі зборові заходи проходять вперше. Вони покликані покласти початок побудови нової для України системи територіальної оборони, відповідно до якої у випадку реальної загрози захищати своє село, місто, громаду будуть спеціально навчені резервісти.

Призовники протягом десяти днів відпрацьовуватимуть порядок дій на випадок воєнної загрози. Для військовослужбовців проводитимуть як колективну, так і індивідуальну підготовку. Навчання зі стрільби проходитиме на військовому полігоні 14-ої ОМБр. Фінансування навчання проводитиметься за рахунок співфінансування з бюджетів громад та Міністерства оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі дитсадки Луцька працюватимуть у звичному режимі, незважаючи на посилення карантину

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити