image
 |  2 23 Червня 2019 | 14:58

Вшанували жертв масових розстрілів у Луцькій в’язниці

Сьогодні в обласному центрі скорботною ходою та молитвою вшанували пам’ять розстріляних комуністичною владою в’язнів Луцької тюрми. 

Про це інформує «ВолиньUA».

Розпочалась хода від Свято-Троїцького кафедрального собору і завершилась на площі перед Луцьким замком, де відбувся пам'ятний захід.

Участь у ході взяло духовенство, небайдужі громадяни, представники обласної та міської влади, активісти політичної партії ВО «Свобода».

Як зауважив, у коментарі журналісту «ВолиньUA», голова Луцької міської організації ВО «Свобода» Микола Федік - у кожного злочину в історії є свої організатори та виконавці.

«Злочин такого масштабу, який відбувся у Луцьку в червні 1941 року, був можливим тому, що Україна була окупована московськими загарбниками. Ще давно, до початку російської агресії проти України, «Свобода» прямо вказувала на те, що саме Росія несе всю відповідальність за розстріли тисячів українців у Луцькій в’язниці. Нам тоді навіть говорили: ні, це не Росія, це лише окремі росіяни, не можна так звинувачувати «братній народ». На жаль, в полоні ілюзії щодо Росії та її імперської політики українці перебували дуже довго. Тому і стало можливим російське вторгнення в Україну у 2014 році.Сьогодні ми згадуємо про тих, хто був вбитий за те, що він українець, який має власну позицію, хоче жити в Українській державі і бажає бути вільним, а не рабом Москви. Пам’ятаймо про трагічні події червня 1941 року у Луцьку. Нехай вони будуть вічним нагадуванням і пересторогою для наших нащадків», – зазначив Микола Федік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Той, хто вижив під кулями енкаведистів (спогади про розстріли в Луцькій тюрмі)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити