image
 |  5 20 Лютого 2018 | 13:00

Вважаю, що успішні реформи в Україні є найкращою відповіддю на російську агресію і дезінформацію, - Глава МЗС Данії

Україна багато зробила на шляху до перетворення в сучасне європейське суспільство. Про це 20 лютого 2018 року повідомляє сайт «FaceNews». Зокрема, країна просувається у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС, включаючи його торгову частину, а українці з недавніх пір мають право на безвізові поїздки в країни ЄС. Про це в своїй статті написав міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен.
Ви схвалили ключове законодавство для реформ в сферах правосуддя, державного управління, децентралізації і економічного розвитку, прийняті критично необхідні реформи соціального сектору - пенсійна, освітня і медична, - написав він.
Він зазначив, що не думає, що хтось очікував легкості у виконанні програми реформ такого масштабу, а тому не дивно, що перед Україною залишаються важливі виклики. На його думку, щоб прогрес України став дійсно незворотним, потрібно повністю впровадити в життя ті зміни, які вже схвалені, і одночасно - просувати реформи в нових сферах.
Процес реформування вже досяг критичного моменту, і є потужні сили, які протистоять реформам - тому що відчувають особисту загрозу від змін в Україні, - зазначив дипломат. В Україні можна почути думки про те, що існує ризик відкоту реформ. І ми повинні не дозволити цьому статися. У останній рік перед виборами український уряд повинен проявити неабияку рішучість і досягти результатів навіть в «болячих» реформах. Це необхідно, щоб запобігти «втомі від реформ» і розчарування серед українців, - підкреслив глава МЗС Данії.
Він вважає, що ключем до успіху реформ є боротьба з корупцією, а створення незалежного антикорупційного суду є необхідною умовою для подальшого прогресу.
Разом з тим ми не повинні забувати, що реформи проводяться в складних умовах, на тлі російської агресії, - нагадав дипломат, додавши, що його країна і надалі підтримуватиме Україну. Україна знаходиться не тільки на передовий військової агресії Росії, але також під прицілом інших методів гібридної війни: кампаній по дезінформації, кібератак і економічного тиску. Намагаючись підірвати прозахідні настрої в суспільстві, Росія переслідує ширшу мету. Її мета - знищити європейську і євроатлантичну єдність, - написав дипломат, додавши, що те, що «ми підтримуємо Україну і допомагаємо формувати її стійкість до зовнішнього впливу, дійсно надзвичайно важливо». Вважаю, що успішні реформи в Україні є найкращою відповіддю на російську агресію і дезінформацію. Україна має гідний потенціал, і завдяки реформам здатна стати стійкою, процвітаючою і добре функціонуючою демократією і надати своїм громадянам можливість для повної самореалізації, - підкреслив Самуельсен. Він зазначив, що і для Данії, і для всієї Європи успіх України має стратегічне значення. Ми і надалі будемо підтримувати прагнення українських громадян до змін і йти до того майбутнього, яке вони самі для себе вибирають. Конференція з питань українських реформ в Копенгагені 27 червня стане чудовою нагодою ще раз це підтвердити, - підсумував Самуельсен.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити