image
 |  9 29 Березня 2023 | 17:19

Ядерна страшилка: росія почала чергові навчання

У Росії почалися навчання військ стратегічного призначення з комплексами "Ярс", які нібито запускають міжконтинентальні балістичні ракети на відстань до 11 тисяч кілометрів.

Про це пише УП.

Повідомляється, що ракетні війська стратегічного призначення Росії почали навчання з Новосибірським ракетним з'єднанням.

Зокрема, буде проводитись "перевірка Омського ракетного об'єднання з проведенням командно-штабного навчання з Новосибірським ракетним з'єднанням, оснащеним ПГРК "Ярс"".

Міноборони окупантів повідомляє, що до проведення навчань залучили понад 3000 російських військовослужбовців і близько 300 одиниць техніки.

Росіяни планують "відпрацювати вчинення маневрів автономними пусковими ПГРК "Ярс", які охоплять території трьох регіонів".

 "Також стратегічні ракетники проведуть комплекс заходів із маскування та протидії сучасним засобам повітряної розвідки у взаємодії зі з'єднаннями й частинами Центрального військового округу та повітряно-космічних сил РФ.

Особливу увагу під час навчань буде приділено застосуванню БПЛА різних модифікацій".

"Ярс" або РС-24 – це стратегічний комплекс, в основі якого йде твердопаливна міжконтинентальна балістична ракета. Його взяли на озброєння РФ у 2009 році.

Комплекс оснащений головною частиною, що розділяється – від 3 до 6 бойових блоків залежно від модифікації, кожен з них може уражати свою ціль.

Швидкість польоту ракети нібито – до 14 махів, а її вибухова потужність еквівалентна мільйону тонн. Пропагандисти заявляють, що жодна система ПРО не здатна її збити, а заряд "Ярсу" може повністю знищити невелике місто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції діють: Економіка росії починає розвалюватися

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити