image
 |  4 21 Вересня 2021 | 22:41

Як отримати право оренди землі у Луцьку: майстер-клас від УТМР

Купив майно – автоматично маєш право на землю попередників?

Занедбані і напіврозвалені приміщення, захаращена територія й повалений паркан, таку картину господарювання можна було спостерігати в останні роки ГО «Українського товариство мисливців і рибалок», які мали у власності майно. Чекало свого часу майно і дочекалось у 2021 році нового власника. Ним став Собчак Василь Іванович.

На початку 2021 року, знову, до стін Луцькради звернулись ГО «Українське товариство мисливців і рибалок» з проханням надати 35 сотих землі, які є у власності громади міста, в оренду на 10 років. Типу для діяльності громадської організації. Депутати надали. Хоча, у минулі роки в оренді землі відмовляли, через сумнівну діяльність ГО.

Цільове призначення землі для будівництва та обслуговування нежитлових приміщень громадських та релігійних організацій. Депутати у січні дали добро на оренду землі.

Пройшло майже дев’ять місяців. Майно громадська організація продала, у зв’язку з чим до Луцької міської ради звернувся громадянин Собчак Василь Іванович з проханням змінити сторони орендаря. І так, 35 сотих комунальної землі в досить привабливому районі міста можуть перейти в приватні руки. А громадська організація, як то кажуть «омила руки».

Однак, остаточне рішення за депутатами громади, які розглянуть відповідне питання 29 вересня. Чи змінять орендаря землі, на яких вже можливо буде господарювати не УТМР, а Собчак Василь Іванович?

Довкола ведеться активна забудова приватного сектору. 

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити