image
 |  0 26 Жовтня 2018 | 07:06

Яке майбутнє чекає на Устилузьку лікарню?

На сайті Володимир-Волинської міської ради опубліковано проект рішення «Про створення комунального підприємства «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання», в Статуті  якого зазначено, що «Засновником, Власником та органом управління майном Підприємства є територіальна громада м. Володимир-Волинський (адміністративна одиниця) в особі Володимир-Волинської міської ради (надалі – Засновник).
Про це повідомляє "Володимир Медіа".
Підприємство є підпорядкованим, підзвітним та підконтрольним Засновнику». Отже, слідуючи логіці, Устилузька міська лікарня, яка допоки   рахується одним із структурних підрозділів ТМО, повинна шукати нового Засновника?
Що ж буде із лікарнею, де проходять курс лікування жителі Устилузької ОТГ? Чи перейде вона до комунальної власності Устилузької громади? Хто ж стане її дофінансовувати, коли не вистачить  державної субвенції?
Поки що це питання відкрите. І як зазначив в розмові головний лікар Устилузької лікарні -В’ячеслав Цибах, поки що формується кошторис на 2019 рік з  врахуванням  державної субвенції. До речі, цільового фінансування із бюджету держави заледве вистачає на харчування, медикаменти та заробітну плату.  Якщо вести мову про заробітну плату та нарахування на неї,  лікарні не вистачає зарплатного фонду  на 1,5 місяці. Міська рада Устилуга вже більше року взяла на свої плечі оплату комунальних послуг. Отже, подальше функціонування медичного закладу постало під знаком питання.
Задля подальшого збереження  Устилузької лікарні між головним лікарем та міським головою Віктором Поліщуком велися неодноразово розмови щодо можливого її перепрофіліювання. Однак потрібно провести ряд організаційних заходів задля цього. Тому про щось конкретно нині мову вести ще рано.
До речі, у понеділок 29 жовтня заплановано спільне засідання двох профільних депутатських комісій міської та районної рад, які й повинні віднайти усі точки дотику у плані подальшого існування та фінансування Устилузької міської лікарні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку запрацював центр допомоги учасникам АТО

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити