image
 |  52 16 Жовтня 2024 | 21:37

Які категорії населення можуть отримати максимальну пенсію в Україні

Більшість українських пенсіонерів отримують пенсії до 10 000 гривень. Однак є кілька категорій, які можуть претендувати на максимальні виплати. Дізнайтеся, яка максимальна пенсія в Україні 2024 року і хто може її отримати.

Про це пише УНІАН, повідомляє ВолиньUA.

Закон визначає мінімальний і максимальний розмір пенсії. Він прив'язаний до прожиткового мінімуму. Мінімальна пенсія становить 2361 гривень на місяць, а максимальна в 10 разів більша - 23 610 гривень.

23 610 гривень - це максимально можливий розмір пенсії за віком з усіма можливими доплатами. Однак деякі пенсіонери можуть отримувати виплати вищі за цю суму - це ті категорії, які замість пенсії отримують довічний оклад. Такі виплати не обмежені певною сумою.

Хто отримає максимальну пенсію у 2024 році

На максимальну пенсію 23 610 гривень можуть претендувати такі категорії пенсіонерів:

  • державні службовці;
  • службовці органів місцевого самоврядування;
  • науковці;
  • народні депутати.

Також на високу пенсію в майбутньому можуть розраховувати всі люди з високою офіційною зарплатою (не менше ніж 50 000 гривень на місяць) і повним страховим стажем.

Пенсію понад 23 610 гривень, тобто довічний оклад, отримують судді. Розмір їхнього довічного грошового утримання не обмежений і може перевищувати 100 000 гривень на місяць.

Також пенсію, вищу за максимальну, можуть отримати військові та поліцейські. Порядок нарахування пенсії військовим регулюється законом №2262. Такі виплати можуть перевищувати максимальний розмір пенсії. Допомога військовим за вислугу років становить від 50% до 70% від розміру грошового забезпечення під час служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 500 волинських фермерів отримали мінеральні добрива від США

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити