image
 |  2 1 Листопада 2019 | 15:02

Якщо місто не візьме курс на розвиток комунального транспорту, лучани і надалі будуть заручниками перевізників, - депутат міськради

У Луцьку окремі недобросовісні перевізники пробують зірвати запровадження електронного квитка. На такий висновок наштовхує фактичний шантаж, до якого вдалися деякі перевізники, погрожуючи з 11 листопада влаштувати у місті транспортний апокаліпсис.

Таку думку висловив на сторінці у facebook голова фракції ВО "Свобода" у Луцькій міській раді Микола Федік.

Чому так відбувається? І чи можна було уникнути ситуації, коли місто опинилося у заручниках невеликої групи осіб?

Фракція "Свободи" у Луцькій міськраді вже кілька років говорить, що у місті треба розвивати комунальний транспорт. Збільшувати кількість тролейбусів, випускати на маршрути автобуси комунального підприємства. Такий курс успішно втілюють у Тернополі та Івано-Франківську мери-свободівці. Але у Луцьку стан справ інакший. Ринок пасажирських перевезень контролюють місцеві монополісти. Це дозволяє їм диктувати правила гри і тиснути на міську раду.

Поведінка перевізників зводиться до вимог постійного підвищення вартості проїзду. А ось про покращення якості перевезень, оновлення автобусного парку перевізники воліють не згадувати. І тепер вони погрожують не виїхати на маршрути, бо їх не влаштовує електронний квиток. Насправді, тільки електронний квиток дозволить побачити реальну кількість пасажирів та цифру, яку заробляють перевізники. Це ті правила, за якими живе весь цивілізований світ.

Досвід минулих років, на жаль, нічому не навчив міську владу. Якщо місто не візьме рішучий курс на розвиток комунального транспорту, лучани і надалі будуть заручниками великих апетитів і мінливих бажань вузької групи перевізників.

Читайте також: Луцькі перевізники погрожують влаштувати «апокаліпсис» 11 листопада (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити