image
 |  2 8 Лютого 2022 | 08:42

Якщо Росія вторгнеться в Україну, «Північний потік-2» припинить існування, – президент США

Вашингтон не відчуває жодних зволікань із боку уряду в Берліні для того, щоби повністю припинити існування проєкту Nord Stream-2 у разі російського вторгнення в Україну.

Про це заявив у Вашингтоні президент США Джо Байден під час спільної пресконференції з канцлером ФРН Олафом Шольцем, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо Росія вторгнеться, що означатиме перетин кордону України танками й військами, знову ж, Nord Stream 2 більше не існуватиме», - прокоментував Байден суть домовленостей із німецькою стороною.

У відповідь на запитання, як саме він може зробити це, оскільки контроль над майбутнім проєкту перебуває здебільшого в руках Німеччини, Байден підкреслив: «Обіцяю, ми будемо в змозі зробити це».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 лютого. Цей день в історії: відбувся перший політ найбільшого у світі пасажирського літака «Боїнг-747»

Як повідомляв Укрінформ, раніше глава зовнішньополітичного відомства Німеччини Анналена Бербок підтвердила, що ФРН розглядає пакет санкцій проти Росії, який включатиме також і обмеження проти російського газопроводу Nord Stream 2.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити