image
 |  0 4 Лютого 2019 | 17:54

Януковичу намагаються повернути вертолітний майданчик

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник повідомив, що вертолітний майданчик на Парковій дорозі намагаються повернути колишньому президенту України Віктору Януковичу. Про це в понеділок, 4 лютого, повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, у КМДА розповіли про рішення Господарського суду міста Києва від 24 січня 2019 року. 

"Заборонено Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів та комунальному підприємству "Центр організації дорожнього руху" вчиняти будь-які дії по виконанню договору управління майном (активами) від 18 жовтня 2018 року, укладеного Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів і комунальним підприємством "Центр організації дорожнього руху" про управління майном, що належить товариству з обмеженою відповідальністю "Амадеус Ко" та розташоване за адресою місто Київ, Паркова дорога, 16-А", – йдеться в ухвалі підписаною суддею Курдельчуком. 

Також, згідно з ухвалою, заборонено третім особам вчиняти будь-які дії, спрямовані на виконання правочинів, укладених комунальним підприємством "Центр організації дорожнього руху" для виконання умов договору управління майном. 

"Майно – це вертолітний майданчик, побудований оточенням Віктора Януковича через схему відмивання "брудних" коштів на Парковій дорозі. Саме там мав приземлятися президент-утікач, прилітаючи із резиденції "Межигір’я" до Адміністрації президента на вулиці Банковій», – пояснив Поворозник. 

Він нагадав, що у 2010 році команда Леоніда Черновецького здала в оренду земельні ділянки загальною площею 2,2 га у рекреаційній зоні всупереч Генеральному плану столиці та навіть думці ЮНЕСКО, дозволила заради цього будівництва спотворити схил Дніпра.

"Дивно, що із таким бек-граундом ТОВ "Амадеус Ко" не тільки подає судові позови проти держави, але і взагалі займається підприємницькою діяльністю. Не менш дивно, що за таких умов суд ухвалює рішення (навіть і проміжні) на користь ТОВ "Амадеус Ко". За такою логікою ми можемо чекати повернення вертолітного майданчика Віктору Януковичу", – наголосив Поворозник. 

За його словами, ухвала Господарського суду Києва є незаконною, оскільки суд фактично забезпечив позов ТОВ "Амадеус Ко" забороною виконувати функції управління, тобто вже вирішивши позов по суті ще до подання позовної заяви. 

"Ми очікуємо, що введений в оману суд, засідання якого відбудеться 04.02.2019 року о 15:00, виправить прикру помилку та поверне КВЦ "Парковий" в управління місту. КМДА публічно звертається до органів прокуратури та поліції: ми готові надати будь-яку посильну допомогу, аби довести до суду вказані вище криміналі провадження. Ми переконані, що на 5-ту річницю Революції Гідності повертати Віктору Януковичу незаконно споруджене і набуте майно – апогей цинізму, до якого держава не повинна мати стосунку", – резюмував перший заступник голови КМДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Печерський суд скасував арешт майна з Захарченка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити