image
 |  31 2 Квітня 2021 | 17:36

Ймовірна причина підтоплення будинків в історичній частині Луцька - старі водопровідні мережі, - чиновник

Ймовірною причиною підтоплення підвалів частини будинків у Старому місті є застарілі водопровідні мережі.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповів начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міськради Олександр Котис.

Посадовець підтвердив інформацію про те, що у підвалі будинку по вулиці Йова Кондзелевича, 5, де раніше розташовувався колишній монастир Василіанів, постійно стоїть вода.

"Проблема дійсно є. Вода там стоїть не один рік. Минулого року десь у квітні ми відкачували воду у підвалі будинку, де знаходиться музей братства. Але через тиждень вона знову з'явилася. Напевно мова йде не про грунтові води, а про несправні мережі, які прокладені ще з часів Польщі. Вода у підвалі по вулиці Йова Кондзелевича, 5 стоїть постійно. Хоча її рівень сталий. Інші пам'ятки архітектури і будівлі не вивчалися. Але мені відомо, що люди, які мешкають в історичній частині Луцька, час від часу нарікають на воду у підвалах", - зазначив Олександр Котис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренера спортшколи на Волині підозрюють у розбещенні учениці: скандал набирає обертів

На думку посадовця міськради, спочатку потрібно знайти причину появи води у підвалах. Потім здійснити гідроізоляцію і відремонтувати чи замінити зношені мережі.

"Але оскільки це все територія заповідника, то і роботи з заміни водопровідних мереж має фінансувати держава. Це нелегке питання", - наголосив Олександр Котис.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити