image
 |  13 10 Вересня 2021 | 08:42

З Афганістану вилетів перший літак міжнародного рейсу: серед пасажирів — українці

Перший міжнародний комерційний рейс під керівництвом нового тимчасового уряду Афганістану «Талібан» вилетів з Кабула 9 вересня із понад 100 іноземцями, включаючи деяких громадян США.

Про це повідомляє «УНН» з посиланням на Reuters.

На борту рейсу з Кабула до Дохи, що виконується державною авіакомпанією Qatar Airways, перебувало близько 113 осіб. Серед пасажирів — громадяни США, Канади, України, Німеччини та Великої Британії.

Десять громадян США та 11 постійних мешканців перебували на рейсі, повідомив у Twitter речник Державного департаменту США Нед Прайс із «39 запрошених нами».

Катар і Туреччина допомогли талібам відкрити аеропорт, а джерело повідомило, що пасажири були перевезені в катарській колоні після узгодження з талібами безпечного проходу.

За останні дні міжнародні рейси прилітали з посадовими особами, техніками та допомогою, але це був перший подібний цивільний політ після напруженої евакуації 124 000 іноземців та афганців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польська PGNiG хоче добувати газ у Західній Україні, – Моравецький

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити