image
 |  5 14 Січня 2024 | 10:53

З початку вторгнення росія здійснила 626 хімічних атак в Україні

За даними Генерального штабу України, росія здійснила 626 хімічних атак в Україні, частота яких зростає.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

З початку широкомасштабного вторгнення російські терористи 626 разів застосовували хімічну зброю в Україні. Водночас динаміка використання росіянами такої зброї зростає.

Силами оборони зафіксовано 626 фактів застосування російською федерацією боєприпасів, які споряджені отруйними хімічними речовинами. З них лише за січень поточного року 51 випадок,

- йдеться у повідомленні.

При цьому, у Генштабі зазначили, що динаміка застосування зростає. Так, щодня фіксується до 10 випадків застосування хімічних речовин.

Найчастіше ворог використовує гранати, такі як К-51, РГР, які скидає з БПЛА. Проте, застосовуються і саморобні вибухові пристрої, споряджені речовинами подразнювальної дії. А також здійснюються артилерійські обстріли снарядами із вмістом хімічно небезпечних речовин.

Зокрема, 14 грудня 2023 року виявлено застосування нового типу спеціальних газових гранат РГ-ВО з вмістом хімічної речовини CS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни активізувалися та сконцентрували зусилля на Донеччині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити