image
 |  0 17 Березня 2020 | 08:15

За минулий тиждень волинські рятувальники ліквідували 39 пожеж, 19 з них – в екосистемах

З 10 по 15 березня підрозділи пожежно-рятувальної служби області ліквідували 39 пожеж, здійснили 7 виїздів на проведення аварійно-рятувальних робіт.

Про це повідомили в УДСНС України у Волинській області.

Лише за останніх чотири дні рятувальники загасили 19 пожеж в екосистемах області. Зокрема, 12 березня працівники підрозділів УДСНС області у Володимир-Волинському, Луцькому, Старовижівському районах загасили 9 пожеж сухої трави.

13 березня рятувальники гасили займання сухої трави та чагарників поблизу с. Куснище Любомльського району, у місті Ковелі та біля села Нова Вижівка Старовижівського району.

14 березня пожежі сухої трави та очерету зафіксовані у селах Любохони Старовижівського, Звози Ківерцівського та Романів Луцького районів.

15 березня пожежі сухої трави довелося гасити рятувальникам Любешівського та Луцького районів відповідно поблизу села Шлапань та між селами Мулуші і Зміїнець. У Ратнівському районі цього ж дня за межами населеного пункту села Прохід на березі річки Прип’ять виникло загорання посуші та очерету, яке швидко приборкали працівники служби порятунку «101».

Тож, зважаючи на збільшення кількості таких загорянь, Служба порятунку закликає усіх суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!

Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки!

Пам'ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд виправдав зятя заступника Авакова, який напав на журналістів (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити