image
 |  2 22 Червня 2023 | 09:03

За одну зрізану сосну волинянин заплатить понад 7 тисяч гривень

За одне самовільно зрізане дерево волинянин заплатить 7 тисяч гривень штрафу.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області, - пише ВолиньUA.

1 травня 2020 року громадянин Віктор, без будь-яких дозвільних документів на порубку, неподалік села Стобихівка, самовільно зрізав сироростуче дерево породи «Сосна звичайна»

Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища склав протокол про адмінправопорушення та виніс постанову про накладення стягнення у вигляді штрафу в розмірі 170 гривень. Вказані протокол та постанова надіслані громадянину за місцем проживання, однак повернулися в зв’язку з відмовою одержувача від отримання поштового відправлення.

З метою примусового виконання постанову скерували до державної виконавчої служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух у Луцьку: на місці працюють відповідні служби

Інспекція для стягнення заподіяної шкоди направила порушнику претензію, якою зобов’язала сплатити нанесені держави збитки на загальну суму 7 598 гривень, від якої останній відмовився.

Державна екологічна інспекція у Волинській області звернулася до суду з позовом про стягнення шкоди, заподіяної порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Камінь-Каширський районний суд Волинської області ухвалив позов задовольнити повністю.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити