image
 |  0 9 Квітня 2019 | 08:14

За результатами аудиту рекомендують звільнити директора краєзнавчого музею Анатолія Силюка

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області здійснили аудиторську ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Волинського краєзнавчого музею.

В ході ревізії аудитори зафіксували значні фінансові порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів.

Як стало відомо «ВолиньUA», такі порушення зокрема допущені при капітальному ремонті приміщення №2 музею Волинської ікони на вулиці Ярощука, 16. Підрядник ФОП Єлисеєв В.Г. у липні-грудні 2017 року проводив роботи, які не передбачені затвердженою проектно-кошторисною документацією та договірною ціною, оплата яких призвела до незаконного використання коштів на суму 558,6 тисячі гривень.

Крім того, ревізією встановлено завищення обсягів вартості ремонтних робіт на необгрунтованих витрат на сплату ЄСВ, які фактично підрядником ФОП Єлисеєв В.Г. не понесені та документально не підтверджені, внаслідок чого незаконно використано коштів на загальну суму 145,6 тисячі гривень.

Оскільки ж керівництво музею не уклало договір на проведення авторського нагляду під час виконання робіт із капітального ремонту приміщення №2 музею Волинської ікони, то музей поніс додаткових витрат на сплату штрафних санкцій в сумі 92,05 тисячі гривень. Хоча вартість послуг із авторського нагляду могла становити лише 1,4 тисячі гривень.

Встановлено також, що в грудні 2018 року музей перерахував ФОП Матяшов В.І. 11,9 тисячі гривень за виконання робіт з технічного нагляду капітального ремонту приміщення №2 музею Волинської ікони, які фактично в цей період не проводилися.

За результатами ревізії керівнику установи надіслано вимогу про усунення виявлених порушень, а матеріали ревізії передані в Управління захисту економіки у Волинській області ДЗЕ Національної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія постановила, що Музей Волинської ікони потребує розширення

Зважаючи на значні суми виявлених порушень, які в ході ревізії не усунуті, аудитори скерували у Волинську обласну раду лист із проханням розглянути питання щодо доцільності перебування на посаді в.о. директора музею Анатолія Силюка та сприяти у відшкодуванні виявлених ревізією втрат.

«ВолиньUA» нагадує, що минулої осені на посаду директора Волинського краєзнавчого музею оголосили відкритий конкурс. За його результатами переможцем конкурсу стала Оксана Важатко (Анатолій Силюк участі в конкурсі не брав).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто буде директором Волинського краєзнавчого музею

Проект рішення про призначення Оксани Важатко новим директором Волинського краєзнавчого музею внесений на розгляд чергової сесії обласної ради, яка призначена на 16 травня 2019 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити