image
 |  5 15 Листопада 2019 | 23:04

За рік три держави в ООН змінили оцінку української резолюції щодо Криму

За останній рік три світові держави змінили свої голоси щодо української резолюції про захист прав людини в Криму, яку в четвер схвалив Третій комітет Генасамблеї ООН.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Торік проєкт резолюції схвалили 67 голосами "за", 26 держав виступили "проти". Сьогодні ж голосів "проти" поменшало. Кількість "за" залишилася незмінною, а ось відхилили документ 23 країни. Зі списку противників зникли Узбекистан, Болівія і ПАР.

Країни, які голосували ❌проти❌ української резолюції в Третьому комітеті ГА #ООН. 👇

Білорусь, Бурунді, Вірменія, Камбоджа, Китай, Кот-д’Івуар, Куба, КНДР, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргистан, М’янма, Нікарагуа, Філіпіни, РФ, Сербія, Судан, Сирія, Уганда, Венесуела, Зімбабве.

Нагадаємо, у четвер Третій комітет Генасамблеї ООН ухвалив проєкт резолюції про захист прав людини в Криму в умовах російської окупації. Резолюція, серед іншого, містить застереження про те, що отримання території або іншої переваги внаслідок агресії не може і не буде вважатися законним.

Резолюція набуде чинності після того, як Генасамблея ООН ухвалить її в грудні.

Детальніше про зміст резолюції читайте у матеріалі заступника глави МЗС України: "Боротьба за Крим триває: що планує робити Україна для окупованого півострова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські бойові бомбардувальники відпрацювали авіаудар по Україні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити