image
 |  0 1 Грудня 2020 | 10:25

За тиждень на ГРВІ захворіло понад 6 тисяч волинян

За даними рутинного епідеміологічного нагляду за гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) протягом останнього тижня в області захворіло понад 6 тис. волинян, із них 43% — це діти віком до 17 років (2,5 тис.). Близько одного відсотка від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 80% – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було.

Про це повідомили у ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Показник захворюваності в нинішньому епідемічному сезоні вищий від показника за аналогічний період минулого року на 13 % і перевищує епідемічний поріг в загальному на 2%. Локальні перевищення зареєстровано у Володимир-Волинському районі (+46%), Локачинському районі (+20%), та Луцькому районі (27%).

Інтенсивний показник захворюваності 584 на 100 тисяч населення і вищий від середнього по Україні на 18%.

Слід зазначити, що перевищення епідемічного порогу захворюваності ще не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для даної пори року та цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіло близько 47,5 тисяч мешканців області, що на 6,8 тис. більше ніж попереднього сезону.

З початку епідемічного сезону в області вакциновано 1500 осіб, із них 676 – це особи із групи ризику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19: на Волині – 348, в Україні – 12 498 нових випадків, 221 людина померла

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити