image
 |  148 11 Травня 2024 | 16:21

Загострення на фронті: чи існує загроза окупації Харкова ворогом?

Наступ росії на Харківщині не був несподіванкою для Сил оборони, але про угрупування, яке здійснювало ці наступальні дії, додаткової інформації нема.

Як повідомив військовий журналіст Юрій Бутусов в інтерв'ю NV, на цьому фронті задіяно десь чотири-п'ять батальйонів піхоти. Вони діють окремими взводами, користуючись тим, що так близько до кордону оборона не була розгорнута, пише УНІАН, повідомляє ВолиньЮА. 

"І зараз противнику вдається. Вони шукають слабкі місця, намагаються просунутися якомога далі, щоб закріпитись. Місцевість цьому сприяє. Вони будуть йти, поки не зустрінуть рубежі оборони і осередки спротиву", - сказав він.

Бутусов наголосив, що ця атака не була несподіванкою для українського командування. В районі Харкова зосереджені значні сили українських військ, які цілком достатні для того, щоб дати відсіч ворогу, завдати противнику важких втрат.

"Ніякої загрози зараз захопленню Харкова не існує, тому що, підкреслюю, Сили для оборони там зосереджені. Але якщо оцей плацдарм не обмежити, якщо ворогу не завдати значних втрат, противник буде намагатись поступово його розширювати, збільшувати. Звичайно, це нам категорично не вигідно", - додав Бутусов.

Загострення на Харківщині - останні новини

Вранці 10 травня російські окупанти здійснили спробу прориву лінії оборони української армії у Харківській області. На Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Російські війська спробували розширити операції проти України у Харківській області. Україна розуміє обсяг сил РФ і бачить її задум, заявив президент України Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни втратили ще понад 1300 своїх військових

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити