image
 |  9 5 Листопада 2017 | 08:02

Заготовки на зиму: як зберегти калину?

Такі ягідки калини гарні для тих, кому з будь-яких причин не можна вживати мед або цукор, в яких зазвичай зберігають калину, а також для декору закусок або десертів. Рецепт дуже простий, потрібна банка і чиста вода, і все, - рекомендує журнал Тендітна.

Беремо гілочки калини, промиваємо. Тепер ягоди необхідно відокремити, робимо це дуже акуратно, щоб ягоду не роздавити пальцями. Перекладаємо цільні ягідки в чисту баночку, заливаємо звичайною, чистою водою кімнатної температури. Її не обов'язково кип'ятити, бажано, щоб вона була не з крана. Накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на зберігання.
Приймати калину потрібно дуже обережно, поставтеся з усією серйозністю. Калина дуже сильно знижує тиск, деякі можуть навіть втратити свідомість від надлишку вживання. Тому вивчіть докладно, як приймати калину, краще вживати її тільки в разі переохолодження, а також з метою насичення організму вітамінами - разом із чаєм і то в обмеженій кількості. Для дорослого орієнтовно не більш чотирьох столових ложок на день, але для деяких може і ця доза виявитися завелика, якщо у вас сильно падає від неї тиск. Пробуйте по чайній ложці, по столовій, але ні в якому разі не їжте склянками. Дітям починати можна десь по чайній, по десертній ложці.
У такому вигляді калина цілу зиму зберігається в холодильнику, не змінюючи кольору, аромату і смаку. А взимку можна дістати стільки ягідок, скільки вам потрібно.

 maxresdefault

І ще один рецепт - калина з медом від кашлю.

На 1 склянку вичавленого соку калини

1 склянка меду (або цукру, якщо у вас алергія на мед)
1. Калину очищаємо від гілочок, миємо і занурюємо на 6-10 секунд в окріп. Зливаємо воду, а ягоди поміщаємо на сито і товчемо товкачиком або ложкою (що гірше, звичайно). У нас виходить густий калиновий сік. А в ситі залишаються кісточки і шкірка.
2 Дивимося на кількість соку і розводимо його медом 1: 1. Якщо розводити цукром, то вийде густе калинове варення без варіння і цукру тоді потрібно брати в два рази більше, тобто на 1 частину калинового соку 2 частини цукру. Зберігаємо таку калину в холодильнику.
Все, калина з медом від кашлю готова! Можна оздоровлюватися. Приймати по 1 десертній або 1 столовій (дорослим) ложці калини з медом до їжі 3 рази на день.

Будьте здорові!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити