image
 |  113 1 Жовтня 2024 | 15:02

Загрожує до 12 років позбавлення волі: на Волині слідчі оголосили про підозру трьом "наркоділкам"

Масштабна спецоперація з викриття зловмисників відбулась 1 серпня в Ковельському районі. У реалізації брали участь оперативники та слідчі Ковельського районного управління поліції, співробітники управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП, за силової підтримки спецпризначенців управління КОРД та за процесуального керівництва Ковельської окружної прокуратури.

Про це інформує сектор комунікації поліції Волинської області, - пише ВолиньUA.

Переслідуючи корисливі мотиви та мету власного збагачення, фігуранти організували цілий наркобізнес. Вони незаконно отримували наркотичний засіб метадон та в подальшому збували його наркозалежним особам Ковеля і району методом «з рук в руки». Оплату за «товар» приймали як на банківські рахунки, так і в готівковій формі. Під час обшуків у них вилучили наркотичні засоби, психотропні речовини, електронні ваги, скляні колби, а також зброю.

Тоді зловмисникам було повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні і збуті наркотичних засобів. Ще одному фігуранту слідчі оголосили про підозру за незаконне поводження зі зброєю.

За процесуального керівництва прокуратури, 30 вересня слідчі оголосили ще про одну підозру цим трьом зловмисникам: йдеться про вчинення наркозлочинів у складі організованої злочинної групи. Для цього є достатньо підстав. Адже вказана група мала організатора – 42-річного волинянина, який обрав злочинний шлях та вирішив вчиняти кримінальні правопорушення, пов'язані з незаконним придбанням, зберіганням з метою збуту, а також незаконним збутом наркотичних засобів. До цього «бізнесу» він залучив двох ковельчан 41 та 43 років, які отримували наркотичні засоби, фасували їх, зберігали та реалізовували.

Наголосимо, що двоє з учасників групи раніше вже мали проблеми з законом за скоєння різних злочинів. Тож і цього разу організатору і спільникам вдалось на певний період часу налагодити незаконну схему отримання і продажу наркотичних засобів, однак цю протиправну діяльність припинили волинські поліцейські завдяки детальному плану, злагодженим діям та вдалій реалізації з затримання зловмисників.

Тепер їм може загрожувати ще більше покарання – до 12 років позбавлення волі. Триває досудове слідство.

Читайте також: У Нововолинську відзначили почесних донорів крові

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити