image
 |  9 26 Лютого 2024 | 11:22

Захід зробив недостатньо для підтримки України, - Міністр закордонних справ Великої Британії

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон вважає, що Захід зробив недостатньо для підтримки України.

Про це розповів Кемерон в інтерв'ю "Голосу Америки".

Відповідаючи на запитання, чи зроблено партнерами все, що можна, він сказав: "Коротка відповідь – ні, ми не зробили достатньо".

Кемерон зауважив, що вражає, наскільки захід був єдиним у риториці: "Ви бачили, якою реакція Європейського Союзу була у 2014 році. У 2022-му країни були цілком єдиними, і майже повністю згуртовані. Ми бачимо розширення НАТО, до якого приєдналися Швеція та Фінляндія. Подивіться на Німеччину, яка традиційно не є постачальником зброї, почала надавати зброю Україні".

"Є багато позитивних змін. Але чи зробили ми достатньо разом? Ні. Україна не має достатньо снарядів. Україна потребує підтримки Сполучених Штатів. Україні потрібно більше фінансування, а також озброєння. Тому ми повинні бути вірними тому, що ми сказали, ми кажемо, що підтримуємо Україну, ми віримо в українців. Тоді ми повинні доводити це за допомогою зброї, грошей, дипломатичної, військової та моральної підтримки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закарпатець фіктивно "поховав" дружину, щоб виїхати за кордон

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити