image
 |  140 16 Травня 2024 | 12:21

Замах на Фіцо. Після операції прем'єр у стабільному, але важкому стані

15 травня у другій половині дня стало відомо, що у Словаччині стріляли у прем'єра країни Роберта Фіцо. Він отримав важкі поранення і був у критичному стані, політика прооперували.

Інцидент стався у місті Гандлова, розташованому за 150 км від Братислави. Зазначається, що стрілянина відбулася перед будинком, у якому проходила зустріч Фіцо з його прихильниками. Словацькі ЗМІ повідомили, що Фіцо підійшов до людей, які вітали його, після чого пролунало кілька пострілів і прем'єр впав на землю.

Словацькі правоохоронці затримали імовірного нападника, ним виявився 71-річний письменник Юрай Цинтула, який легально володів зброєю. У відео після затримання він заявив про політичні мотиви замаху — невдоволення політикою уряду Фіцо, зокрема його зусиллями проти незалежних ЗМІ.

Після замаху на Фіцо на сторінці прем'єра у Facebook з’явилася інформація, що через поранення є загроза його життю. Через необхідність термінового хірургічного втручання Фіцо відвезли не до Братислави, а до Банської Бистриці. Там політика прооперували, його стан на ранок 16 травня залишається важким, але стабільним.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити