image
 |  5 14 Серпня 2018 | 14:43

Затримали матір і сина, що працювали на бойовиків

Затримані несли службу на блокпосту в Слов’янську і здійснювали фільтраційні заходи.
Про це повідомляє "Тиждень.ua".
Військові контррозвідники Служби безпеки України зі складу Об’єднаних сил викрили та затримали сім’ю учасників незаконних збройних формувань «ДНР».
Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у вівторок, 14 серпня.
Силовики встановили, що мешканці Слов’янська - син та мати у 2014 році під впливом проросійської пропаганди добровільно приєднались до бандформування «ополчення Новоросії», та у числі озброєних осіб несли службу на блокпосту в Слов’янську і здійснювали фільтраційні заходи.
"З початком звільнення українськими військами міст від членів проросійських бандформувань, злякавшись кримінальної відповідальності учасники «сімейного підряду ополченців» закінчили кар’єру бойовиків та вирішили тихцем відсидітись вдома", - повідомили у штабі.

Зазначається, що за матеріалами військової контррозвідки СБУ стосовно вказаних громадян України відкрито кримінальне провадження та оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 260 Кримінального кодексу України – «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань».
У штабі додали, що затримані співпрацюють зі слідством.
Нагадаємо, 14 серпня стало відомо, що родичі бойовика незаконних збройних формувань «ЛНР» та «ДНР» звернулись до поліції і повідомили, що він хоче повернутися на підконтрольну Україні територію за програмою Служби безпеки України, що передбачає звільнення від кримінальної відповідальності .
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 126 детективів тягатимуть горе-чиновників у тюрму
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити