image
 |  2 14 Липня 2019 | 16:45

Завтра останній день зміни місця голосування

24 травня офіційно стартувала виборча кампанія позачергових виборів народних депутатів у Верховну Раду. Українці зможуть тимчасово змінити місце голосування до понеділка, 15 липня.

Про це пише 24 канал. 

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук розповіла, що кожен, хто хоче піти на голосування 21 липня не за місцем реєстрації, повинен подати заяву до органів ведення державного реєстру виборців і тимчасово змінити місце голосування.

"Для виборців, чия виборча адреса розташована на тимчасово окупованій території достатньо лише паспорта з відповідною реєстрацією. Для всіх інших доведеться додати підтверджуючі документи, що ви дійсно будете в день голосування в тому місці, де хочете проголосувати", – розповіла вона. 

Також 29 травня у ЦВК зазначили про зміни до постанови від 2012 року щодо тимчасової зміни місця голосування виборця. А це означає, що тепер порядок зміни голосування не передбачає подання документів (копій документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. Потрібні лише паспорт і відповідна заява. 

Як проголосувати не за місцем реєстрації? 

До 15 липня треба прийти в Держреєстр виборців у тому місті, де плануєте голосувати.

З собою треба взяти паспорт.

На місці написати заяву з проханням тимчасово змінити місце голосування.

Тоді вам нададуть посвідчення про тимчасову зміну місця голосування, з яким (а також з паспортом) треба буде прийти голосувати 21 липня.

Відповідно до пропорційної системи виборці під час голосування отримають два бюлетені – для голосування у загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчих округах. 

"Тому якщо будете перебувати за межами свого округу, ви зможете проголосувати лише у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі", – додала Сліпачук. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичні партії витратили на вибори понад пів мільярда гривень

Як змінити місце реєстрації на парламентських виборах, дивіться інфографіку: 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити