image
 |  5 18 Березня 2021 | 16:13

Збільшення площі Луцької громади відкриває нові можливості для туризму, - депутат

Зростання площі Луцької громади - це не лише нові можливості для інвестицій, а й поява нових місць, які можуть бути цікавими для туристів.

Про це заявив депутат Луцької міськради від ВО "Свобода" Андрій Білан.

Обранець громади звернув увагу на природні об'єкти, які розташовані на території Луцької громади, і можуть зацікавити туристів та лучан для проведення там дозвілля.

"До прикладу, тепер до складу Луцької громади входить Рокинівський орнітологічний заказник. Його площа становить 90 гектарів. Заказник має важливе значення як місце відпочинку на шляху щорічних міграцій перелітних птахів.На території цього заказника є три ставки. Також він відомий як місце гніздування птахів, в тому числі і рідкісних. У майбутньому ставки пропонується використовувати як місця для спортивної риболовлі. Вважаю, що такі природні об'єкти слід берегти і включати у туристичні маршрути міста. Адже наше багатство - не лише пам'ятки архітектури, а й чудові природні ландшафти", - зазначив Андрій Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцькій міськраді шукатимуть нового орендаря ставків у Рокинівському орнітологічному заказнику

До слова, у Луцькій міськраді вивчать питання щодо виставлення на аукціон трьох ставків на території Рокинівського орнітологічного заказника.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити