image
 |  4 20 Березня 2020 | 19:19

Зеленський звільнив радника, який закликав не вести прямих переговорів із бойовиками

Президент Володимир Зеленський звільнив народного депутата «Слуги Народу» Гео Лероса з посади свого позаштатного радника.

Відповідний указ з’явився на сайті Офісу президента, — пише Громадське.

«Про увільнення Г.Лероса від виконання обов’язків Радника Президента України», — йдеться в указі.

Сам депутата Лерос після звільнення написав на своїй сторінці у Facebook:

«Бачу, що Єрмак (глава Офісу президента Андрій Єрмак — ред.) прочитав моє інтерв'ю».

Ймовірно, йдеться про інтерв’ю, яке Лерос дав виданню «Цензор.Нет». Його опублікували 19 березня і там депутат критикує підписані Єрмаком домовленості, які передбачають створення так званої Консультативної ради на переговорах у Мінську, в якій разом з представниками України мають отримати рівні права представники бойовиків «ДНР і «ЛНР». 

Раніше низка депутатів владної партії «Слуга Народу» звернулись до президента Володимира Зеленського із закликом не погоджуватися на створення цієї ради. Серед них був і Гео Лерос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні сьогодні дві проблеми – 95 квартал та коронавірус, – депутат Волинської облради

Раніше повідомлялось, що учасники ТКГ з врегулювання ситуації на сході України у Мінську 11 березня підписали домовленості про створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «Л/ДНР». Росія, Німеччина, Франція та ОБСЄ будуть у статусі гарантів-спостерігачів.

 Голова Офісу президента Андрій Єрмак, який і представляв України на переговорах, запевняє, що створення такої ради не означає визнання так званих «ЛНР» і «ДНР».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити