image
 |  5 7 Грудня 2023 | 15:47

Зеленський звільнив волинянина з посади у Верховній Раді

Президент звільнив нардепа-волинянина Федора Веніславського від виконання обов’язків свого представника у Верховній Раді.

Відповідний указ Володимир Зеленський підписав 7 грудня 2023 року, - пише Сила правди.

Про причини такого рішення наразі невідомо. Водночас видання NV опублікувало позицію Федора Веніславського щодо звільнення. Він, зокрема, сказав, що рішення не стало для нього сюрпризом і було заздалегідь обумовлене з президентом.

«Я займаюсь кількома суто військовими проєктами, через що доводиться багато бувати біля лінії фронту. Відповідно не завжди встигаю виконувати повноваження представника президента України у ВРУ», — цитує Веніславського NV.

Уродженець селища Олика на Волині Федір Веніславський є народним депутатом від партії «Слуга народу» та членом Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки. З червня 2019 року по вересень 2022 року він був представником президента в Конституційному Суді України. Згодом отримав посаду виконувача обов’язків представника президента у Верховній Раді. На посаді Веніславський пробув трохи більше року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє депутатів Луцької райради склали повноваження

Раніше Центр журналістських розслідувань «Сила правди» дослідив, що родина рідного брата Федора Веніславського, колишнього прокурора Одещини і Волині Вадима Веніславського, може бути причетна до змови на торгах з продажу спецтехніки луцьким комунальникам. У тендері фірма, співвласницею якої є його донька Анастасія Веніславська, змагалася з бойфрендом дівчини. Після публікації розслідування Анастасія Веніславська звернулася в поліцію про начебто тиск від журналістів. А згодом родина експрокурора подала позов проти «Сили правди» до суду. Фігуранти матеріалів вимагають видалення текстової і відеоверсії розслідування, а також усіх постів на цю тему у соціальних мережах. Справу розглядає Луцький міськрайонний суд.

Тендери з ознаками змови за участі фірми родини Веніславських ТОВ «Спецкомунтех» відбувалися також на Житомирщині і Прикарпатті. А в рідному селищі Олика підприємства, які пов’язані з Веніславськими, часто отримують підряди на ремонти доріг взагалі без конкурсів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити