image
 |  4 26 Серпня 2022 | 11:52

Земельні «схеми»: як забудовник у Луцьку звів житло не купуючи землі

Луцький забудовник «Луцьктехнобуд» звів таунхауси, а для їх узаконення – використовує власників проданих квартир.

У четвер, 25 серпня, депутати Луцькради на засіданні постійної депутатської комісії із земельних відносин не підтримали питання про поділ земельної ділянки під новобудовами по вулиці Даньшина.

Ще у 2016 році забудовник «Луцьктехнобуд» взяв дозвіл та в оренду земельну ділянку у міській раді на будівництво багатоквартирного будинку. Забудовник за ці роки звів двоповерхові будинки, які до 2020 року отримали своїх власників. І тепер, коли на об’єкти нерухомості зареєстрована приватна власність просить депутатів Луцькради поділити ділянку під кожним будинком. Минулого разу така «схема» не отримала підтримки серед депутського корпусу.

Наша пісня добра нова - починаєм її знову!

Раз так не пройшло питання, тоді до Луцькради звернулись громадяни, власники майна з проханням поділу землі під квартирами багатоповерхового будинку.

Діло в тому, що забудовник брав земельну ділянку в оренду і під багатоквартирну забудову. Тобто весь будинок – це є цілий майновий комплекс і ділянка під такий будинок надається громадянам у спільну власність, а не індивідуально під кожну квартиру.

Якби це була забудова під таунхаус, тоді забудовнику варто було змінити цільове призначення землі на «житлове будівництво», «малоповерхове будівництво» або «блоковані житлові будинки».

Таким чином, забудовник звів нерухомість на землі власності громади, яку попередньо взяв в оренду. Продав нерухомість, оримав прибуток, не купуючи землі у міста. Виникає ряд питань, серед яких і чи врахував забудовник у квадрат нерухомості вартість землі для власників майна чи зробив знижку? І, звівши такий багатоквартирний будинок, забудовник не облаштував довокла нього інфраструктуру.

Нагадаємо, що в лютому цього року, даний забудовник уже просив у Луцькради поділити 19 сотих землі комунальної власності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити