image
 |  9 2 Березня 2018 | 11:02

Журналістам «шиють» держзраду для легалізації прослушки і стеження, - Дубинський

Зовні «дурні» дії чиновників, які своїми зверненнями в СБУ фактично зізнаються в своїх злочинах, мають кінцевою метою встановлення легального стеження за журналістами і ЗМІ. Про це 02 березня 2018 року повідомляє сайт «Українські новини». Про це заявив в ході дискусії в НСЖУ «Загрози свободі слова в Україні» креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань телеканалу «1+1» Олександр Дубинський.
Подібні «дивні» дії необхідні для того, щоб отримати офіційне право через органи слідства, через правоохоронні органи на прослушку і зовнішнє спостереження. Тому що стаття про держзраду - важка стаття. За такими статтями слідчі судді елементарно дають дозволи. І ці прослушки стають легальною  підставою для проведення подальших судових справ, - заявив журналіст.
Сам Дубинський заявив, що пов'язує тиск і звинувачення в «державній зраді» з розслідуванням збройового бізнесу заступника секретаря РНБОУ.
Я пов'язую свою як би «держраду» з розслідуваннями збройового бізнесу партнера президента Свинарчука-Гладковського, людини, яка є першим заступником секретаря РНБОУ. Я показував його зв'язки з офшорними компаніями, проведення коштів незадекларованих, фінансування через ці компанії російського бізнесу. Що є безпрецедентним цинізмом. Людина заробляє їх в Україні і переправляє за допомогою офшорного бізнесу в Росію. І  при цьому відповідає за обороноздатність країни, - заявив він.
Також Дубинський повідомив, що саме Свинарчук-Гладковський звернувся в СБУ із заявою, що розкриття інформації про його причетність до офшорного бізнесу і Росії є держзрадою. На думку Дубинського, така зовні «дурна» заява була написана автором, який  не розраховував, що вона стане надбанням гласності. В цілому, Дубинський говорить про посилення спроб взяти ЗМІ під контроль з боку влади.
Ми бачимо репресивний механізм використання всіх можливостей державної машини, починаючи від Нацради і закінчуючи правоохоронними органами, які замість прямих обов'язків займається збором інформації, переслідуванням ЗМІ і спробою припинити критику Порошенка, - стверджує журналіст.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити