image
 |  11 10 Липня 2021 | 14:09

Зірвані дахи, відключення світла та зламані дерева: над Польщею пронеслися буревії (ВІДЕО)

Упродовж п’ятниці та проти ночі в суботу над Польщею пронеслися буревії з інтенсивними опадами, градобоєм і сильними поривами вітру.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на TVN24.

До суботи ранку польські рятувальники 5,2 тис. разів виїздили на ліквідацію наслідків негоди, в основному з відкачування води з будинків та об’єктів дорожньої інфраструктури, усунення поламаних дерев, ліквідації аварії ЛЕП.

Як повідомив речник Пожежної служби Польщі Кшиштоф Баторський, найбільше звернень щодо ліквідації наслідків негоди отримано в Лодзькому та Мазовецькому воєводствах у центрі країни та Малопольському воєводстві на півдні Польщі.

За словами Баторського, зірвано чи пошкоджено понад 200 дахів будівель, 130 з яких - у Лодзькому воєводстві.

Станом на ранок суботи понад 100 тис. осіб у Польщі залишаються без світла, негода змусила до евакуації 15-ти скаутських таборів.

Як інформується, у Свєнтокшиському воєводстві на півдні країни в результаті сильного пориву вітру зламано верхні гілки Бартека - одного з найстаріших дубів Польщі, якому близько 700 років.

Інститут метеорології Польщі попереджає, що негативні атмосферні явища спостерігатимуться в суботу у Свєнтокшиському, Малопольському та Підкарпатському воєводствах на півдні Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці рятують Польщу: ZUS має новий рекорд іноземців, які платять внески

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити