image
 |  153 22 Вересня 2024 | 09:34

ЗМІ назвали ймовірну причину катастрофи F-16, у якій загинув пілот з Луцька

Український літак F-16, яким керував льотчик Олексій Месь, імовірно, зазнав авіатрощі через влучання уламків збитої російської ракети. Інші українські літаки також могли бути виведені з ладу з цієї ж причини.

Про це пише портал Breaking Defense, - інформує Громадське

Як дізналися журналісти, у ніч, коли сталася катастрофа літака, пілот Олексій Месь мав збивати російські ракети й безпілотники у взаємодії з іншими F-16, системами Patriot та іншими наземними батареями ППО.

За даними видання, один зі сценаріїв подальшого розвитку подій, який обговорюють в українському оборонному товаристві, — це те, що F-16 випадково пролетів через хмару уламків після успішного перехоплення та знищення однієї з російських ракет.

Ці уламки могли пошкодити двигун та інші частини літака, внаслідок чого той розпався на частини. Пілот Месь, імовірно, загинув до того, як зміг катапультуватися. Співрозмовник Breaking Defense стверджує, що в такий спосіб Україна вже втрачала чотири винищувачі — два МіГ-29 і два Су.

Раніше, однак, такі випадки не привертали уваги, бо, мовляв, тоді це не була втрата дорогих сучасних винищувачів F-16.

Читайте також: Луцьк - у десятці міст з найбільш забрудненим повітрям

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити