image
 |  0 15 Травня 2018 | 11:33

ЗМІ виявили у Facebook масштабний витік даних трьох мільйонів користувачів

Протягом чотирьох років особисті дані трьох мільйонів користувачів соціальної мережі Facebook знаходилися у відкритому доступі.
Про це 15 травня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ».
Про це йдеться у розслідуванні New Scientist.
Дані мільйонів користувачів Facebook, які використовували популярний додаток про особистість (myPersonality - ред.), включаючи відповіді на опитування інтимного характеру, залишили у відкритому доступі в Інтернеті, - зазначається у публікації.

Як повідомляється, розслідування стосується даних, що зібрав додаток myPersonality, створений працівниками Кембриджського університету. Над додатком, зокрема, працювали представники Центру психометрії Кембриджського університету Михайло Косинські і Девід Стіллвелл. А на початковому етапі до проекту був залучений Олександр Коган, відомий з історії щодо витоку даних користувачів Facebook в компанію Cambridge Analytica.
Зазначається, що інформація була делікатного характеру та розкривала особисті дані користувачів Facebook такі як результати психологічних тестів.
Інформація, зібрана через myPersonality в базі даних була анонімною, однак, користувачів, чиї дані потрапили в неї, досить легко було ідентифікувати, зіставивши кілька параметрів.
Розслідування свідчить про те, що цим додатком скористалися близько шести мільйонів осіб, приблизно половина з них погодилася поділитися особистими даними. Зібрана таким чином база даних була викладена на сайті фактично у відкритому доступі. Щоб отримати доступ до неї було достатньо лише зареєструватися як співавтор проекту. Це зробило понад 280 людей з майже 150 установ, включаючи дослідників у вищих навчальних закладах та компаніях Facebook, Google, Microsoft і Yahoo.
Як відомо, 7 квітня Facebook заборонив використання myPersonality на підставі того, що додаток може порушувати правила соцмережі.
Також Facebook зупинив роботу 200 додатків через скандал із витоком даних.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити