image
 |  2 29 Червня 2022 | 12:19

ЗСУ успішно контратакували ворога під Херсоном. Звільнили два села

Збройні сили України досягли успіху в контрнаступі на півночі від Херсона.

Воїни звільнили від російських загарбників два населені пункти. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на журналіста Андрія Цаплієнка.

Зазначається, що ЗСУ звільнили села Зелений Гай і Барвінок приблизно за 25 км на північ від Херсона на кордоні Херсонської й Миколаївської областей.

"Але станом на 28 червня ні українські, ні американські офіційні особи не назвали ці населені пункти", – зазначили експерти.

Додали, що російські війська безуспішно намагалися відновити раніше втрачені позиції у Потьомкіному, Плотницькому та Лупаревому на північному заході Херсонщини.

Окупанти продовжують обстрілювати та завдавати ударів з повітря вздовж кордонів Миколаївщини та Херсонщини, а також Херсонщини й Дніпропетровщини, щоб зірвати контрнаступ українських військ.

Представниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що українські сили завдали ударів по трьох системах "Панцир" окупантів у межах спроби знищити російську оборону на острові Зміїний біля румунського узбережжя.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити