image
 |  99 29 Вересня 2024 | 19:45

Звільнення Буданова не виключене: у глави ГУР не складаються стосунки з Єрмаком

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов може ближчим часом залишити свою посаду, імовірно, вже обрали його наступника.

Про це NV стало відомо від поінформованого джерела у силових структурах.

Коментуючи інформацію про звільнення Кирила Буданова, співрозмовник сказав: «Такий варіант існує».

Водночас він спростував інформацію деяких телеграм-каналів про відправлення нинішнього глави ГУР послом до зарубіжної країни.

За припущенням джерела, новим керівником ГУР може стати 55-річний Олег Іващенко, який нині обіймає посаду голови Служби зовнішньої розвідки України.

Офіційний коментар від ГУР МО NV наразі не вдалося отримати.

38-річний Кирило Буданов очолює військову розвідку України з серпня 2020 року. Він змінив Василя Бурбу, чия відставка була пов’язана з Вагнергейтом — невдалою спробою захопити воєнних злочинців з ПВК Вагнер, котрі перебували у Білорусі.

Під час повномасштабного вторгнення ГУР МО під керівництвом Буданова спланувало і провело низку успішних операцій проти загарбників, приміром, висадка десанту в оточеному Маріуполі, звільнення передмість Харкова у 2022 році, удари по об'єктах Чорноморського флоту РФ тощо.

Останні декілька тижнів у політикумі обговорюють імовірність зняття Буданова з посади. Як припускав нардеп Сергій Рахманін в інтерв'ю NV, це пов’язано з тим, що у глави ГУР не складаються стосунки з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Читайте також: На Волині працівниця ТЦК вимагала гроші за бронювання: рішення суду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити