image
 |  0 21 Жовтня 2020 | 08:48

«Бракоробство» на могилі УПА: як Сапожніков намостив кривої бруківки на 100 000 гривень (ФОТО)

На День захисника України у Свято Покрови Віктор Сапожніков не посоромився провести усіх урочистою ходою на покладання квітів до Символічної могили УПА.

Про це повідомляє «Коpдон».

Вочевидь, досі чинний мер Нововолинська вирішив, що громадськість побачить відремонтовану стелу і високо оцінить його заслуги. Однак, люди помітили не лише нову кольорову бруківку, а й те, як зухвало та неякісно вона викладена.

«Це – ганьба-ганебна для нашого мера. Провести цілий тендер, витратити 100 000 гривень і 14 жовтня привести людей покладати квіти і показувати отаку «халтуру»… соромно! Видно, що проводять ті тендери і роблять що-небудь. Хоч і під ногами земля трясеться, але, на жаль, за 20 років з лишком, вони не навчились виконувати роботу якісно. Не можуть обрати нормальних підрядників і проконтролювати роботи», – обурюється діючий депутат Нововолинської міської ради Володимир Шаповал.

Цьогоріч на численні прохання місцевих мешканців та представників націонал-патріотичних організацій міська рада таки погодилась провести ремонт і облаштування території навколо Символічної могили УПА. Це, до слова, єдине у Нововолинську місце вшанування слави бійців Української Повстанської Армії, які загинули у боях за волю та незалежність України.

Зокрема, влітку 2020 року міська рада заходилась тут підмуровувати бетонну основу і сходи під пам’ятним хрестом, обкладати символічний курган-могилу тротуарною плиткою в «патріотичних» червоно-чорних кольорах.

Однак і неозброєним оком видно, наскільки неякісно зроблені роботи: бруківка викладена нерівно, стики кутів зроблені косо і часто вони не співпадають, а на окремих сторонах кургану робітники навіть не спромоглись однаково звести кольорові межі бруківки. Більше того, бетонні стіни поштукатурені криво, а подекуди то й взагалі вже помітні тріщини і плями від неякісного фарбування.

За все про все – з бюджету Нововолинська витратили 100 000 гривень. Зокрема, як йдеться на сайті ProZorro – торги відбулись ще 30 липня. Замовником робіт виступило Виробниче управління комунального господарства Нововолинської міської ради. Обсяг фінансування, який передбачали витратити на ремонт Символічної могли воїнам УПА, – 130 тис. грн. З двох підприємств, які виявили бажання виконати роботи, перемогу здобуло Іваничівське ТОВ «РАЙ-БУД», яке запропонувало найнижчу ціну – 100 000 грн. Власником підприємства є Юхим Цаан. Тож вже на початку вересня роботи начебто було виконано.

Однак, низка недоліків та очевидного браку свідчать про те, що роботи виконувались поспіхом і як-небудь. В той же час стає зрозуміло, що кошти були сплачені в повному розмірі, а якість виконання – навряд чи хтось контролював і приймав належним чином.

«І не озброєним оком видно, яка тут халтура. Ціна вочевидь теж завищена, бо отих кілька кубів бруківки і кілька мішків цементу з фарбою – точно не коштують 100 000. Складається враження, що крадуть, як в останній раз», – каже Володимир Шаповал.

Тож, за словами депутата, хоч це і не 32 і не 9 мільйонів, а всього лишень 100 000, та все одно це ще одна тема для перевірки умов виконання договору закупівлі контролюючими органами на предмет відмивання коштів. Як не крути, а 100 000 гривень витратили з кишень нововолинців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Показуха Сапожнікова»: мешканці Нововолинська скаржаться на діяльність влади (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити