image
 |  4 11 Жовтня 2021 | 08:21

Через 78 років забуття: на Волині назвали імена та освятили могили загиблих повстанців (ФОТО)

Лише через 78 років вдалося дослідити та викарбувати на гранітній плиті імена двох загиблих повстанців, схоронених на кладовищі вже неіснуючого села Волосівка на межі колишнього Рожищенського і Турійського районів Волині.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Турійської територіальної громади від ВО "Свобода" Андрій Полячук.

"Через 78 років на безіменних до сьогоднішнього дня могилах вперше прозвучали імена воїнів УПА ДЕМЧУКА ПАВЛА ТА МИХАЛЮКА СТЕПАНА, які свій спочинок знайшли на цвинтарі де колись було село Волосіївка (Новодвірський старостинський округ, територія Турійської ТГ).

Відновленням пам'ятників воїнам УПА саме на цьому кладовищі займається особисто головний редактор видання "Вісник і Ко" Євген Хотимчук, власне і організував поминальні заходи теж він! Особисто від себе вдячний кожному хто долучився до цієї важливої і не простої місії! Слава Україні! Герої не вмирають!" - йдеться в дописі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микитюк пропонував депутату Ковельської міськради 1000 доларів відступного та щомісячне грошове утримання 500 доларів?

Пам'ятних заходи освятили представники духовенства ПЦУ з Турійського та Рожищенського деканатів. Пам'ять полеглих повстанців вшанували своєю присутністю представники місцевої влади, ветеранських організацій, журналісти. Окрім націоналістів з Турійщини, у заходах узяв участь депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Олександр Пирожик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити