image
 |  155 17 Листопада 2023 | 15:47

Через дії поляків на кордоні заблоковано 4 тисячі водіїв з України

Через дії польської сторони на кордоні заблоковано 4 тисячі водіїв, один з них помер.

Про це йшла мова під час сесії Волинської обласної ради.

Так, депутати схвалили звернення до Кабміну, Міністерства закордонних справ України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерства економіки України, Державної прикордонної служби України, Державної митної служби України щодо комплексного перегляду доцільності експериментальних проєктів, прийнятих спільно з польською стороною для врегулювання пропуску транспортних засобів наземними “Шляхами солідарності” з Україною, розташованими на Волині.

На продовження теми депутат Віктор Козак запропонував додатково звернутися з цього приводу до Генконсульства Республіки Польща у Луцьку.

«Заблоковано понад 4 тисячі водіїв, які стоять на території Польщі вже 11 день. У них скінчилися продукти питна вода, ліки, вже обмаль пального. Є випадки викликів швидкої, а один із водіїв помер у своєму автомобілі на стоянці в Хелмі. Тому я хочу, щоб ми також сьогодні звернулися до Генконсульства Польщі у Луцьку з проханням розблокувати кордони і пропустити наших водіїв на територію України», – наголосив він.

Сесія таку пропозицію підтримала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал на Волині: у ліцеї таки представили нового директора

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити