image
 |  13 6 Квітня 2020 | 18:06

Доплати медикам за лікування хворих на коронавірус уряд перекладає на місцеві бюджети (ДОКУМЕНТ)

Минулого тижня Президент Зеленський в роликах та зверненнях всім розповідав про те, що держава доплатить медикам і нарешті українці відчують опіку. Однак, Міністерство охорони здоров’я вимагає доплату медикам із місцевих бюджетів, замість того, щоб виплатити ці кошти з державного!

Про це написала на своїй сторінці в мережі Фейсбук народний депутат України від ВО "Свобода" Оксана Савчук.

"Все це потрохи добиває громади. Адже весь тягар й так ліг на плечі місцевих рад. Івано-Франківськ, наприклад, уже виплатив 6,5 млн грн з бюджету громади на доплати медикам і 1,5 млн грн виділено на придбання ліків. А ще щодня закупляються захоби індивідуального захисту для медичних працівників та обладнання.

Уряд однією рукою скорочує все: і субвенцію на інфраструктуру, і підтримку ДФРР проектів, а іншою хочуть навісити додаткові видатки. Чи витримають такі навантаження громади????

Навіть якщо ці повноваження навісити на місцеві бюджети, то варто розуміти, що це неможливо, бо коштів в місцевих бюджетах просто на це не вистачить. Чим вони думають? То навіщо створюються стабілізаційний фонд, якщо все хочуть перекинути на місця?", - йдеться в дописі.

На підтвердження своїх слів Оксана Савчук наводить документ, який ілюструє відповідні наміри уряду.

Народний депутат також зазначає, що вже підготувала з цього приводу звернення в МОЗ та в Уряд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька міська рада проведе наступну сесію на стадіоні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити