image
 |  0 21 Січня 2021 | 15:03

Працівники податкової міліції Волині виявили рекордний фальсифікат у сусідній області (ФОТО)

Працівники податкової міліції Волині, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, у взаємодії з працівниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організовано злочинністю Служби безпеки України, ліквідували міжрегіональний канал збуту фальсифікату.

Про це інформує ДФС у Волинській області.

Так, під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.204, ч. 1 ст. 199 КК України проведено комплекс заходів з метою встановлення шляхів надходження фальсифікованих алкогольних напоїв на територію Волинської області. Відтак, правоохоронцями здобуто інформацію, що у складських приміщеннях, розміщених на території одного з сіл Рівненської області зберігається масштабна партія спирту та алкоголю, маркованого марками акцизного податку з ознаками підробки.

Вжитими заходами встановлено, що зловмисники налагодили незаконне зберігання з метою збуту фальсифікованого підакцизу без жодних дозвільних документів, всупереч Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напої, тютюнових виробів та пального». Правоохоронці припускають, що останні збували сурогат по всій території України, в тому числі на території Волинської області.

В ході проведення санкціонованих обшуків нежитлових приміщень виявлено та вилучено близько 3000 пляшок алкогольного фальсифікату та майже 10 000 літрів рідини з характерним запахом спирту. За попередніми оцінками вартість вилученого підакцизу становить 2 млн. 800 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку піде з молотка приміщення «тимчасового» храму УПЦ (ФОТО)

На даний час вирішується питання щодо призначення судових експертиз по вилученій алкогольній продукції та сировині.

 В ГУ ДФС повідомляють, що відповідальність за вказані правопорушення передбачає накладення штрафу в розмірі від п’яти до десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів та позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити