image
 |  2 12 Грудня 2018 | 12:54

У Ківерцях «ПриватБанк» блокує відкриття рахунків політичних партій

Відділення «ПриватБанку»  у місті Ківерці блокує відкриття виборчих рахунків ВО «Свобода» та низці політичних партій для участі у виборах до Ківерцівської міської ОТГ, через що вони не можуть почати виборчий процес.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Зазначимо, що вибори до Ківерцівської міської ОТГ мають відбутися 23 грудня. Однак, через абсурдні дії місцевого відділення Приватбанку низка політичних сил не може почати виборчий процес.

"Ще 5 грудня ми подали документи до Ківерцівського відділення Приватбанку від імені особи, яка визнана розпорядником виборчого фонду - Романа Стецьковича. Представники банку спочатку запевнили, що всі документи в порядку. Але потім почали просити нові і нові документи. Коли ми приносили ці документи, нам не повідомляли, що чогось не вистачає. А через день виявлялося, що для відкриття рахунку потрібно донести ще якусь бумажку. Станом на 12 грудня ні накопичувального, ні поточного рахунку виборчого фонду у Ківерцях ми так і не відкрили", - розповіли у Волинській "Свободі".

Також нам повідомили, що Роман Стецькович через такі дії осіб банку, які загрожують зірвати виборчий процес, 11 грудня подав скаргу до Ківерцівської міської ТВК, а сьогодні написав заяву до Нацполіції.

"Нам так і не вдалося з'ясувати, чому рахунок не відкрили і що саме ми порушили. Аргументи банку виходять за рамки закону та здорового глузду. Кожного дня вони вигадують нові проблеми і вимагають нові документи. Це схоже на недопуск політичної сили до участі у виборах", - додали у "Свободі".

Аналогічна проблема також у партії "Народний контроль".

"Ми вже цілий тиждень вирішуємо питання відкриття виборчого рахунку. У нас виникла проблема з Приватбанком. З незрозумілої причини центральний офіс банку у Дніпрі затягує погодження територіальним відділенням. Через це ми не можемо вчасно відкрити виборчий рахунок. Від нас вимагають додаткові документи і перевірки. За моєю інформацією, така ситуація не лише на Волині. Між тим, час йде. До виборів лишається 10 днів, а ми не можемо почати повноцінно виборчу кампанію", - прокоментував стан справ голова Волинського осередку партії "Народний контроль" Павло Данильчук.

Крім того, проблеми з відкриттям рахунку є в інших партіях, зокрема у "Самопомочі".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити