image
 |  2 14 Липня 2020 | 15:38

У Володимирі судили директора ліцею через службове підроблення документів

Директор Володимир-Волинського ліцею «Центру Освіти» Валентина Вірковського судили за службове підроблення документів.

Про це йдеться в ухвалі Володимир-Волинського міського суду.

Своїми умисними діями, які виразились в посвідченні вищевказаних неправдивих документів своїми підписами та відтиском печатки, керівник закладу вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості та вказані документи надав для подальшого використання ТзОВ «Рай-Буд» та в бухгалтерію Володимир-Волинського ліцею «Центр Освіти» Волинської обласної ради. На підставі зазначених підроблених документів на розрахунковий рахунок ТзОВ «Рай-Буд» із бюджету було перераховано грошові кошти у сумі 764 334,00 грн.

Так, влітку минулого року директор Володимир-Волинського ліцею «Центр Освіти» та підрядник – директор ТзОВ «Рай-Буд» уклали договір «Про допорогову закупівлю через систему електронних закупівель».

Директор, «діючи всупереч вимог законодавства, вчинив службове підроблення».

Згідно з інформацією системи «clarity project», ТзОВ «РАЙ-БУД» існує трохи більше трьох років. За цей період підприємство здобуло перемогу у 35 тендерах на Волині. Найбільше з них – сім контрактів підписали з Володимир-Волинським ліцеєм «Центр Освіти» на загальну суму понад 3 мільйони 300 гривень.

Таким чином, можна припустити, що тісні відносини із спеціальною фірмою між керівництвом закладу, були систематичні.

Так, згідно з угодою, про яку йдеться в ухвалі суду, ТзОВ «Рай-Буд» зобов’язався виконати роботи з будівництва спортивного майданчика, а саме футбольного поля на території ліцею.

Загальна вартість робіт з будівництва майданчика складали 1 339 444 грн. Кошти, які отримав підрядник за нібито виконані роботи з укладання рулонного газону площею понад 5 тисяч м2 становили 764 тисячі 334 гривень.

Перевірка головного державного аудитора показала, що роботи з укладання на підготовлену площу «Рулонного газону DeLuxe Спорт» площею 5139 м2 виконані не були.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 16 земельних ділянок, 5 будинків та зарплата у 156 тисяч: що у декларації сільського голови Пульма

Директор ліцею, “діючи всупереч законодавства, з метою надання представнику ТзОВ «Рай-Буд» можливості використання державних коштів для виконання умов договору, 26 вересня 2019 року посвідчив своїм підписом та печаткою Володимир-Волинського ліцею «Центр Освіти» Волинської обласної ради, виготовлені представниками ТзОВ «Рай-Буд» завідомо для нього неправдиві документи, а саме Акт № 1 «приймання виконаних робіт за вересень 2019 року», – йдеться в ухвалі суду.

Незважаючи на обсяги та кваліфікацію злочину, керівника навчального закладу звільнили від кримінальної відповідальності у зв`язку із дійовим каяттям. Саме ж кримінальне провадження про його обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення – закрили.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити