image
 |  0 19 Лютого 2019 | 17:41

Уряд готовий через суд припинити діяльність УПЦ МП, якщо вона не змінить назви

Уряд України готовий судитися з Українською православною церквою Московського патріархату (УПЦ МП), якщо вона не змінить назви.

У Міністерстві культури України заявили, що якщо релігійна організація не виконуватиме вимог нового закону про перейменування, її діяльність припинять за рішенням суду, - повідомляє 19 лютого «Інтерфакс-Україна» з посиланням на отриману відповідь на запит.

В Мінкульті заявили, що йдеться про норми ч. 3 ст. 16 закону «Про свободу совісті та релігійні організації». У разі порушення положень закону діяльність церков припиняється за рішенням суду.

Суд розгляне справу за позовом прокурора або органу, який здійснює реєстрацію статуту конкретної релігійної організації.

Нагадаємо, що відповідно до новації, якщо релігійна організація належить до структури і управляється структурою, центром якої є інша країна (яка визнана країною-агресором), то така релігійна організація повинна в назві вказувати, до якої країни належить. Отож, Українська православна церква Московського патріархату мусить називатися Російською православною церквою в Україні.

Впродовж дев’яти місяців громади повинні змінити свою назву та подати відповідні документи до органів державної влади. В іншому випадку статут відповідної релігійної організації втратить чинність у частині, якою визначається її повна офіційна назва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, на які храми Волині планувала напади ФСБ

Цими днями Синод Кіпрської церкви обговорив на своєму засіданні в Нікосії питання визнання автокефалії Православної церкви України (ПЦУ). За результатами засідання було затверджено загалом співчутливу щодо ПЦУ заяву. Кіпрська архієпископія повністю підтримала Україну в її прагненні створити власну помісну церкву і визнала, що держава мала повне право просити Вселенський патріархат про автокефалію. У документі критикується Росія і її «агресивна поведінка» щодо ПЦУ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити